„Smakuj lubelskie”

Szlaki kulinarne – ile, jakie, gdzie i jaka jest ich rola w promocji produktów lokalnych i regionalnych między innymi o tym dowiedziały się panie z Koła Gospodyń Wiejskich ze Strzeszkowic. Miały one okazję uczestniczyć w spotkaniu informacyjno – promocyjnym „Smakuj lubelskie” 24 sierpnia w Europejskim Ośrodku Integracyjnym w Niemcach. Moderatorem spotkania była znana prezenterka telewizyjna pani Dorota Gardias. Program spotkania był dość obszerny, ale bardzo ciekawy. Odbyły się tam warsztaty z marketingu produktów lokalnych, na którym panie zdobyły informacje na temat znaczenia certyfikacji żywności w Polsce i UE. Dostały również garść informacji na temat współpracy i wsparcia producentów lokalnych przez instytucje lubelskie, a także poruszony został temat jak ważna jest kuchnia regionalna i nasze wspólne dziedzictwo kulinarne. Pomiędzy panelami teoretycznymi odbył się pokaz kulinarny, na którym znany szef kuchni Kamil Kotarski przygotował bigos, ale nie taki tradycyjny z kapusty, a z buraków czerwonych. Stara receptura, domowa kuchnia - to jest to, prosta a zarazem bardzo smaczna potrawa zachęciła do działania. Również między warsztatami dla odprężenia zorganizowana została gra analogowa z nagrodami – obieranie jabłek na czas czy gra w rzutki. Cenne informacje i pyszne jedzenie a także nowe znajomości i wymiana doświadczeń między uczestniczkami z różnych kół czy organizacji to same plusy spotkania. Jeśli jest ktoś zainteresowany uczestnictwem w takich lub podobnych spotkaniach zapraszamy do zgłaszania się do nas, warto skorzystać, zdobywać wiedzę i ruszać w świat. A tymczasem podejrzyjcie jak to spotkanie wyglądało.  

Smakuj lubelskie 2018 Smakuj lubelskie 2018 Smakuj lubelskie 2018
Smakuj lubelskie 2018 Smakuj lubelskie 2018 Smakuj lubelskie 2018
Smakuj lubelskie 2018   

Szlaki kulinarne – ile, jakie, gdzie i jaka jest ich rola w promocji produktów lokalnych i regionalnych między innymi o tym dowiedziały się panie z Koła Gospodyń Wiejskich ze Strzeszkowic. Miały one okazję uczestniczyć w spotkaniu informacyjno – promocyjnym „Smakuj lubelskie” 24 sierpnia w Europejskim Ośrodku Integracyjnym w Niemcach. Moderatorem spotkania była znana prezenterka telewizyjna pani Dorota Gardias. Program spotkania był dość obszerny, ale bardzo ciekawy. Odbyły się tam warsztaty z marketingu produktów lokalnych, na którym panie zdobyły informacje na temat znaczenia certyfikacji żywności w Polsce i UE. Dostały również garść informacji na temat współpracy i wsparcia producentów lokalnych przez instytucje lubelskie, a także poruszony został temat jak ważna jest kuchnia regionalna i nasze wspólne dziedzictwo kulinarne. Pomiędzy panelami teoretycznymi odbył się pokaz kulinarny, na którym znany szef kuchni Kamil Kotarski przygotował bigos, ale nie taki tradycyjny z kapusty, a z buraków czerwonych. Stara receptura, domowa kuchnia - to jest to, prosta a zarazem bardzo smaczna potrawa zachęciła do działania. Również między warsztatami dla odprężenia zorganizowana została gra analogowa z nagrodami – obieranie jabłek na czas czy gra w rzutki. Cenne informacje i pyszne jedzenie a także nowe znajomości i wymiana doświadczeń między uczestniczkami z różnych kół czy organizacji to same plusy spotkania. Jeśli jest ktoś zainteresowany uczestnictwem w takich lub podobnych spotkaniach zapraszamy do zgłaszania się do nas, warto skorzystać, zdobywać wiedzę i ruszać w świat. A tymczasem podejrzyjcie jak to spotkanie wyglądało.