PEŁNE GARY "Delicje jesieni"

Kuchnia GOKSiR 16 października wypełniona była po brzegi smakołykami i zapachami. Uczestnicy koła kulinarnego „Pełne gary” spotkali się przy wspólnej kuchence i przyrządzili pyszne potrawy. Jesień jest obfita w dobroci jakie mamy w ogrodach i sadach, jest mnóstwo warzyw i owoców z których przygotować można różne delicje. Dynia, buraki czerwone, buraki cukrowe, marchew, jabłka i gruszki, orzechy i wiele, wiele innych darów ziemi. Zatem temat ostatniego spotkania kulinarnego świetnie wpisywał się w te jesienne klimaty. Uczestnicy przygotowali rozgrzewającą zupę dyniową z grzankami, idealną na jesienną aurę dla dużych i małych. Był też buracarz – czyli ciasto z buraka cukrowego z nadzieniem z kapusty. A na deser, dla największych łasuchów, uczestnicy przyrządzili ciasto z buraczków czerwonych z czekoladą i orzechami. Wszystko tak pachniało, a jak smakowało ! Kogo nie było niech żałuje, ale może sam przygotować te potrawy w domowym zaciszu. Już dziś zapraszamy na kolejne spotkanie koła kulinarnego „Pełne gary” - 20 listopada o godz. 17.00 w kuchni GOKSiR. Smacznego i do zobaczenia na pokładzie!

Zobacz przepiy z warsztatów "Delicje jesieni"  TUTAJ

PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni"
PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni"
PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni" PEŁNE GARY "Delicje jesieni"